Neutrale vs ondersteunende schoenen

WAT IS HET VERSCHIL? EN WELKE PAST HET BESTE BIJ MIJ?

Verschillende soorten hardlopers hebben verschillende soorten schoenen nodig. Maar om het verschil tussen neutrale en ondersteunende schoenen te begrijpen, moet je eerst weten wat pronatie is.

Pronatie is een natuurlijke inwaartse beweging van de voet die optreedt wanneer je rent, jogt of loopt.

Simpel gezegd: hoe meer je proneert, hoe meer baat je hebt bij het dragen van ondersteunende schoenen.

Laten we eens kijken naar enkele van de specifieke verschillen en helpen bepalen welke schoen geschikt is voor jou.

NEUTRALE SCHOENEN

MINDER ONDERSTEUNINGSFUNCTIES VOOR HARDLOPERS DIE MINDER PRONEREN.

Neutrale schoenen zijn meestal voor hardlopers met een neutrale of natuurlijke stapcyclus. Ze zijn uitermate geschikt voor wie een 'goede' loopvorm heeft of voor wie niet per se extra voetbegeleiding of ondersteuning nodig heeft. Neutrale Altra-hardloopschoenen stimuleren nog steeds de natuurlijke hardloopvorm dankzij het FootShape™-comfort en Balanced Cushioning™.

RIVERA

Deze zeer veelzijdige schoen is perfect voor al je hardloopbehoefte en is voorzien van een Neutral InnerFlex™ tussenzool voor extra flexibiliteit. De hiel is ontworpen om de natuurlijke vorm van de menselijke hiel na te bootsen voor een soepele overgang van de hiel naar de tenen.

SHOP HEREN

SHOP DAMES

TORIN 5

De Torin 5 is perfect voor alles van dagelijkse trainingen tot lange runs. De schoen is gemaakt met EGO™ MAX-schuim voor een luxueuze en responsieve run. Bovendien biedt het speciaal ontworpen bovenwerk van mesh een lichtgewicht ademend vermogen voor volledig comfort.

SHOP HEREN

SHOP DAMES

ONDERSTEUNENDE SCHOENEN

ONDERSTEUNING WAAR EN WANNEER JE HET NODIG HEBT.

Ondersteunende schoenen zijn geweldig voor degenen wie behoefte heeft aan een beetje extra voetbegeleiding en -ondersteuning of voor degenen die proneren tijdens hun stapcyclus. Deze schoenen bieden ondersteuning wanneer je voeten dit het meest nodig hebben: terwijl je proneert of wanneer je voeten moe worden. Zelfs velen die zichzelf zien als 'neutrale' hardlopers hebben een ondersteunende schoen in hun assortiment en hebben baat bij de extra functies van de schoen.

PARADIGM 6

De Paradigm 6 is voorzien van onze GuideRail™, die ontworpen is om alleen extra mediale ondersteuning te bieden wanneer en waar dat nodig is. Het Altra EGO™ MAX-schuim is ontworpen voor extra energieteruggave en om een responsief, maar zacht en comfortabel gevoel te geven.

SHOP HEREN

SHOP DAMES

PROVISION 5

De voorgevormde binnenzool van de Provision 5 is ontworpen om samen te werken met de zenuwen in je voeten om een diepere verbinding met de schoen te bevorderen, terwijl de verfijnde InnovArch™ -functie een natuurlijkere stapcyclus en een betere pasvorm stimuleert.

SHOP HEREN

SHOP DAMES

Ondersteuning
Back to top