Het verhaal begint in 1998 toen de oprichters van Altra, Golden Harper en Brian Beckstead, elkaar leerden kennen in de highschool en sindsdien altijd samen zijn gaan hardlopen. Hardlopen en avonturen in de buitenlucht maakten en maken een groot deel uit van hun leven.

2009 Golden en de toaster oven

Golden is dankzij zijn beide succesvolle harloop-ouders opgegroeid in de hardloop-winkel van de familie. Hij is natuurlijk van jongs af aan een hardloop-fan en is er altijd mee bezig, de harloop-ervaring beter te maken. Onderzoek en nieuwsgierigheid heeft ertoe geleid dat hij de Zero Drop heeft ontwikkeld door het verwarmen van bestaande schoenmodellen in een toaster oven, de tussenzool eruit te halen en het dempende platform te effenen zodat hij gelijk is en het gevoel geeft van de hiel tot naar de tenen op één niveau te zijn. Met duizenden positieve beoordelingen op zak van hun 'wetenschapsexperiment', wisten ze dat ze een enorm potentieel hadden en gingen ze aan het werk met de ontwikkeling van een nieuw soort harloopschoen.

2011+ belangrijke gebeurtenissen en sponsoring van atleten

We zijn een samenwerking aangegaan met trailrunners, marathonlopers, triatleten, thru-hikers en tal van andere sporters die het comfort van onze populaire schoenen op de podia hebben gebracht en nieuwe records in iedere discipline hebben neergezet. Bovendien ondersteunen wij tal van wedstrijden wereldwijd voor diegenen die hun uiterste best doen om te winnen of gewoon just for fun lopen! Altra is uitgegroeid van een paar hardloop-nerds die zelfgeknutselde schoenen vanuit de achterkamer van een hardloopwinkel hebben verkocht tot een globale groep gepassioneerde hardlopers, hikers en outdoor-enthousiastelingen. Onze medewerkers leven volgens onze mantra #ZEROLIMITS en volgens dat principe gebruiken wij onze producten bij iedere gelegenheid!

Ondersteuning
Back to top