Recht op annulering

We hopen dat de nieuwe Altra producten naar wens zijn! Mocht je echter van gedachten veranderen vul dan meteen een online retourverzoek in, in ieder geval binnen 14 dagen na ontvangstdatum van de bestelling.
De producten moeten in exact dezelfde conditie teruggestuurd worden als waarin je ze ontving: niet gedragen, niet gewassen en voorzien van alle kaartjes.
We verzoeken je daarom bij het passen van een artikel geen labels te verwijderen; anders wordt de retourzending niet geaccepteerd.


RETOURVERZOEK

COME APRIRE LA RICHIESTA DI RESO SE SEI UN UTENTE NON REGISTRATO (ORDINE GUEST): COME APRIRE LA RICHIESTA DI RESO SE HAI L'ACCOUNT SUL NOSTRO SITO (UTENTE REGISTRATO):
> Collegati all’area di Controllo Ordini Guest tramite il link:https://www.altrarunning.eu/it/sales/guest/form/ inserendo i dati del tuo ordine
> Entra nei dettagli del tuo ordine e seleziona la voce RESO
> Inserisci la richiesta di reso per i prodotti da rendere, riceverai subito un’e-mail di conferma con il numero della tua richiesta di reso.
>Collegati alla sezione MY ACCOUNT, nella dashboard utente, area ORDINI
> Entra nei dettagli del tuo ordine e seleziona la voce RESO
> Inserisci la richiesta di reso per i prodotti da rendere, riceverai subito un’e-mail di conferma con il numero della tua richiesta di reso.

HOE HET RETOURVERZOEK OPENEN ALS JE EEN NIET-GEREGISTREERDE GEBRUIKER BENT (BESTELLING ALS GAST):

> Ga naar de sectie Controle Gastenbestelling via deze link door je bestelgegevens in te voeren


> Voer je bestelgegevens in (let er daarbij op geen blanco spaties open te laten aan het begin of het einde) en selecteer het TE RETOURNEREN item 

> IVoer het retourverzoek in voor de goederen die je retourneert. Je ontvangt dan een bevestigingsmail met het nummer van je retourverzoek.

HOE JE RETOURVERZOEK TE OPENEN ALS JE EEN ACCOUNT HEBT OP ONZE WEBSITE:

> Log in bij de MIJN ACCOUNT-sectie, in het gebruikersdashboard, onder BESTELLINGEN


> Selecteer je bestelling en ga dan naar RETOUREN

> Voer het retourverzoek in voor de terug te sturen producten. Je ontvangt per ommegaande een bevestigingsmail met het nummer van je retourverzoek.

Na afronding van het retourverzoek ontvang je binnen 1-2 werkdagen een e-mailbevestiging met een akkoord van onze Klantenservice, met daarin het adres van het magazijn waar de goederen naar retour gezonden kunnen worden

TERUGSTUREN VAN PRODUCTEN

Hoe kan ik mijn items terugsturen?

 • Print de e-mail met het retourneerakkoord en voeg dit bij het pakket met de retourartikelen
 • Stuur het pakket via een bezorgservice of via PostNL naar het adres dat je ontvangt in de e-mail met het retourneerakkoordgoedkeuring. We attenderen je erop dat de retourverzendkosten voor rekening komen van de klant, tenzij anders aangegeven. Onze Klantenservice zorgt niet voor een retourlabel.
 • Bewaar het verzendbewijs van je pakket.

De producten moeten verzonden worden aan het volgende adres:

FiloBlu c/o Snatt Logistica Spa
Via San Biagio 65/67
42024 Castelnovo Sotto (RE)
Italia

RETOURAANVRAAG VANWEGE EEN GEWENSTE ANDERE MAAT

HOE DOE JE EEN AANVRAAG VOOR EEN RETOURZENDING VANWEGE EEN GEWENSTE ANDERE MAAT ALS NIET-GEREGISTREERDE GEBRUIKER (GUEST BESTELLING):

 • Ga naar de pagina
 • Vul het formulier in met het bestelnummer (gebruik geen #), je achternaam en je e-mailadres
 • Vul het formulier in, met vermelding van de kledingstukken die teruggestuurd worden, verstuur de aanvraag en selecteer als reden “Andere maat”. Vervolgens ontvang je een ontvangstbevestiging per e-mail van je retouraanvraag, met nummer.

HOE DOE JE EEN RETOURAANVRAAG VANWEGE EEN GEWENSTE ANDERE MAAT ALS JE EEN ACCOUNT HEBT OP ONZE WEBSITE (GEREGISTREERDE GEBRUIKER):

 • Ga naar je privégedeelte
 • Ga naar “Mijn bestellingen” en vervolgens naar de bestelling waarvoor je een retourzending wilt aanvragen.
 • Klik op de tab Retouren en vul het formulier verder in, met vermelding van de kledingstukken die je terugstuurt. Selecteer daarbij “Andere maat” als reden van de aanvraag. Je ontvangt een ontvangstbevestiging van je retouraanvraag, met een nummer.

Wanneer de retouraanvraag is ingediend ontvang je binnen 1- 2 werkdagen een e-mail van onze Customer Care afdeling, met toestemming voor een retourzending, met het adres van het magazijn waar de items naar toe te sturen.
Print de e-mail met toestemming voor een retourzending en voeg deze bij het pakket terug te sturen artikelen.
Wij attenderen je erop dat de verzendkosten van de retourzending voor een Andere Maat voor rekening zijn van de klant, tenzij anders aangegeven. Onze Customer Care afdeling verstrekt geen retouretiket.

TERUGBETALING & ANDERE MAAT

Zodra je retourzending is afgeleverd bij ons magazijn zal de afdeling Kwaliteitscontrole de gebruikelijke controles uitvoeren. Bij een positief resultaat versturen wij een e-mailbevestiging van de retourzending. De terugbetaling zal plaatsvinden binnen 14 dagen na ontvangst van de goederen, via dezelfde betaalmethode die is gebruikt bij de bestelling.
We attenderen je er ook op dat de technische tijd benodigd voor terugbetaling afhangt van de interne procedures die je betalingsinstelling volgt.
In geval van een “Andere maat” ontvang je een bevestigingsmail zodra we je retourzending hebben ontvangen van de bezorgdienst. Vervolgens wordt de juiste maat je toegezonden, met een nieuw bestellingsnummer.
We sturen je dan een e-mail ter bevestiging van de verzending met een Track & Trace-code wanneer het pakket ons magazijn verlaat. Voor het verzenden van een andere maat gebruiken wij onze standaard bezorgservice.

Retourzending vanwege een defect of verkeerd product

Naast het herroepingsrecht heb je wettelijk recht op een passend product of wat in juridische termen wordt gedefinieerd als “een product dat voldoet aan de overeenkomst”.
Altrarunning.eu streeft ernaar om producten en diensten te bieden van hoge kwaliteit. Als, om welke reden dan ook, je een klacht hebt over een online gekocht product (beschadigd en/of artikel niet zoals overeengekomen), neem dan contact op met onze Klantenservice.
Deel daarbij svp alle noodzakelijke informatie, waaronder het betreffende bestelnummer en foto’s met de productlabels die je ontving.
Voordat je de goederen verzendt verzoeken we je vriendelijk een reactie van onze Klantenservice af te wachten: je ontvangt een e-mailbevestiging met alle instructies voor het verzenden van het product.
In geval van defecte producten of producten die niet zijn zoals overeengekomen zal Altrarunning.eu het product op eigen kosten weer terugnemen.

Garantiebeleid

De vervaardiging van alle producten is onderworpen aan strikte kwaliteitscontroles.
We attenderen je erop dat ieder mogelijk defect van materialen of in de uitvoering worden gedekt door een garantie van 2 jaar onder Europese regelgeving.
Wij wijzen je erop dat de garantie geen schade dekt die is veroorzaakt is door het normaal dragen van schoenen of door het op enige wijze onjuist onderhouden van het product.
Als je een probleem ondervindt met je ALTRA RUNNING product verzoeken we je vriendelijk om contact op te nemen met onze Klantenservice, onder vermelding van de volgende informatie:

  • een foto van de rubber zool, het defecte onderdeel en een algemene foto van de schoenen
  • het bestelnummer
  • een toelichting op het gevonden defect (als dit op de foto niet zichtbaar is)
  • voor welke activiteiten je dit product hoofdzakelijk gebruikt
  • het aantal kilometers dat je gelopen op de schoenen
  • de ondergrond waarop je ze hebt gebruikt

Onze Klantenservice is je na ontvangst van je klacht graag van dienst.

Back to top