Vakantietraining

Ben je het hele jaar door een die-hard hardloper, maar vind je het moeilijk om tijdens je vakantie door te gaan met trainen? Of misschien heb je moeite om de juiste balans te vinden tussen trainen en tijd doorbrengen met je reisgenoten? Lees dan verder.

Hier zijn de beste tips om gemotiveerd te blijven van twee Altra-ambassadeurs: Daniel - triatleet, coach en voedingsdeskundige - en Magda, hardloper en moeder van drie.

Hoe blijf je gemotiveerd om te sporten tijdens de feestdagen?

Magda: Hardlopen is een geweldige manier om prachtige plekken, verborgen pareltjes en wilde paden te ontdekken die je normaal niet te zien zou krijgen, omdat ze bijvoorbeeld niet gemakkelijk met de auto te bereiken zijn. Dat houdt me gemotiveerd, want ik hou van reizen en nieuwe plekken ontdekken. Het is altijd de moeite waard!

Wat is het beste alternatief voor hardlopen dat je kunt doen met je reisgenoot?

Daniel: Zelfs als je een hardloper bent, is het altijd een goed idee om verschillende sporten te doen. Zwemmen is de beste manier om te herstellen en wat meer kracht in je armen en je hele core te krijgen. Dus neem je metgezel mee en ga zwemmen!

Mountainbiken is ook een goede sport om samen doen. De sterkere atleet kan iets sneller bergop gaan en op de top wachten. Op de vlakke delen kan de sterkere atleet voorop gaan en rij je gemakkelijk samen.

Hoe hou je je aan je loopschema zonder te veel tijd met je reisgenoten op te offeren?

Daniel:

1. Sta vroeg op en doe je training, misschien kun je vast wat ontbijt halen tijdens je run. Daar maak je zeker goede vrienden mee.

2. Doe korte maar effectieve HIIT-sessies, verspil geen tijd aan rotzooi. Je kunt geweldige trainingen doen in slechts 40 minuten.

3. Raak niet overstuur als iets niet volgens plan verloopt, zo gaat dat in het leven. Vergeet nooit om van je vakantie te genieten!

Ondersteuning
Back to top