Vandaag vieren we dat we in de hele wereld hardlopen

Twee dingen die we allemaal kunnen delen: Hardlopen en muziek. En het beste is dat deze twee elkaar perfect aanvullen.

Ontdek zelf de afspeellijst Listen Loud, Run Far op Spotify. Deze afspeellijst is gemaakt door een verzameling Altra Elite-atleten. Lees hieronder waarom elk nummer is geselecteerd. En ga vervolgens hardlopen met atleten uit de hele wereld.

Veters vast en luisteren maar!


Atleet:

KRISTE PEOPLES

JUST FINE
van Mary J. Blige

Reden: “"Ik hou van deze old school-ode aan volledige zelfacceptatie van de ene volwassen vrouw naar de andere!"


Atleet:

JUSTIN GRUNEWALD

RYLAN
van The National

Reden: "Met dit nummer kom ik lekker op gang als ik een moeilijk punt bereik tijdens een training of race. Het doet me denken aan Amanda en mijn dochter, Rylan, en het houdt me op de been in moeilijke tijden."


Atleet:

JIMMY ELAM

VICTORY DANCE
van My Morning Jacket

Reden: "Ik hou ervan hoe de teksten en de toon langzaam synergetisch opbouwen, kalm beginnen en dan pieken met een krachtig slot. Net zoals ik van mijn ultra's hou. Welke ultrarunner hoopt niet om de overwinningsdans onder de ondergaande zon te dansen?"


Atleet:

JORDAN MARIE DANIEL

INDOMITABLE
van DJ Shub & Northern Cree Singers

Reden: "Ik ben gek op hardlopen en sporten op dit nummer van een inheemse artiest! Omdat ik zelf inheems ben, voel ik een band met mijn familieleden, mijn voorouders en mijn omgeving en het is een prachtige herinnering om in VREUGDE en veerkracht vooruit te lopen. Dit nummer is energiek, helpt bij die moeilijke momenten en geeft je kracht voor de bloeiende, zwevende momenten van een run of training."


Atleet:

KYLE PIETARI

FIRE ON THE MOUNTAIN
van Grateful Dead

Reden: “Ik ben gek op hardlopen en sporten op dit nummer van een inheemse artiest! Omdat ik zelf inheems ben, voel ik een band met mijn familieleden, mijn voorouders en mijn omgeving en het is een prachtige herinnering om in VREUGDE en veerkracht vooruit te lopen. Dit nummer is energiek, helpt bij die moeilijke momenten en geeft je kracht voor de bloeiende, zwevende momenten van een run of training."


Atleet:

TYLER MCCANDLESS

BORN TO WIN
van Five for Fighting

Reden: "Dit nummer is het perfecte pre-race- of pre-workoutnummer want de tekst en de beat zorgen ervoor dat je je concentreert op een positief geloof dat je geweldige dingen kunt bereiken.”


Atleet:

NICOLE BITTER

WIDE OPEN SPACES
van The Chicks

Reden: “Als ik aan het hardlopen ben en dit nummer begint, dan denk ik weer aan hoe ik ooit begon met hardlopen, toen mijn cross-countryteam dit nummer tijdens de trainingen zong. Het brengt altijd zoveel geweldige hardloopherinneringen terug en zorgt ervoor dat ik mijn tempo kan opvoeren."


Atleet:

TINA MUIR

SHINE
van Take That

Reden: "Dit is mijn favoriet omdat het vrolijk en positief is en ons eraan herinnert dat we elke dag de kans hebben om op ons best te zijn. Ik gebruikte het voor races, niet om de druk te verminderen, maar om mezelf eraan te herinneren dat de run een geschenk was, en het enige wat ik kon vragen was om mijn best te doen."


Atleet:

DAVE MACKEY

NOTHING ELSE MATTERS
van Metallica

Reden: "Als ik een geweldig nummer zou moeten kiezen, zou ik Metallica's Nothing Else Matters kiezen. Dit nummer betekent veel voor me omdat het langzaam begint met gitaar plukken, en dan overgaat op de typische Metallica-coolheid van James Hetfield die me motiveert, ongeacht hoe ik me voel. De boodschap van het nummer is ook sterk; geloof in jezelf, blijf bij je koers. Mijn runs zijn meestal in een enkel tempo, behalve op lokale lange beklimmingen van toppen en heuvels. Het geeft me inspiratie om door te zetten."


Atleet:

MERE EDWARDS

I'M ALIVE
van Johnny Thunder

Reden: “"Ik hou van muziek met een ziel en een goede boodschap. Ik vind deze nummers fijn om me klaar te stomen of als ik een boost nodig heb tijdens een lange race."


Atleet:

KARA GOUCHER

I'M STILL STANDING
van Elton John

Reden: “Al sinds de middelbare school staat I'm Still Standing van Elton John op mijn afspeellijst, dus al meer dan 25 jaar!! Ik hou van dit nummer omdat de beat me altijd blij maakt en de woorden geven me energie. Niets krijgt mij omver, I’m still standing!!"


Atleet:

MARK HAMMOND

OVER THE HILLS, AND FAR AWAY
van Led Zeppelin

Reden: "Ik vind dit nummer leuk, omdat de titel perfect is voor ultrarunning en het me op mijn gemak stelt."


Atleet:

ANDY POTTS

CASTLE ON THE HILL
van Ed Sheeran

Reden: “Dit nummer roept herinneringen op aan waar en met wie ik ben opgegroeid. Het gaat over hoe we allemaal onze eigen weg bewandelen, zelfs als we samen zijn opgegroeid. Het helpt me onthouden hoe ver ik ben gekomen en het verbindt me met de mensen en plaatsen die van mij de persoon hebben gemaakt die ik nu ben. En het helpt me mijn tempo op te voeren."


Atleet:

JEFF BROWNING

FREEDOM
van Rage Against the Machine

Reden: "Dit nummer staat tien keer op mijn iPod shuffle in m'n 'Hundred Mile Mix'-afspeellijst, dus het komt vaak langs. Ik heb er ooit acht keer na elkaar naar geluisterd nadat ik tijdens de Arkansas Traveller 100 in 2007 de leiding probeerde over te nemen van PoDog Vogler op de 100K en ik hem achter me liet om de overwinning te behalen met verschrikkelijke blaren op mijn voeten. Dat was vier jaar voordat Altra werd opgericht. Mijn voeten zouden toen graag een paar Lone Peaks hebben gehad!"


Atleet:

ZACH BITTER

FIRE IT UP
van Black Label Society

Reden: “"Dit is zeker meer een voorbereidend nummer. Sterker nog, ik gebruik het om te bepalen of ik een rustdag nodig heb of niet. Als ik twijfels heb over een training en niet helemaal zeker weet of ik op zoek ben naar excuses of gewoon moet rusten, dan luister ik dit nummer. Als ik nog steeds twijfels heb of ongemotiveerd ben, weet ik dat ik moet rusten. Zo niet ... dan ga ik ervoor!"


Atleet:

ALYSIA MONTAÑO

LET IT GO
van DJ Khaled f. Justin Bieber & 21 Savage

Reden: "Ik ben gek op muziek. Dus ik kan eigenlijk NOOIT maar één artiest of één nummer kiezen! Maar ik kan je met 100% zekerheid zeggen dat als het een goede beat heeft ... ik er 100% voor ga. Ik voel het in m'n voeten, m'n pezen en in elke vezel van mijn lichaam. Voeg dat samen met wat inspirerende nummers die ik op elke aspect van mijn leven toepas, en ik ben 100% onstuitbaar."


Atleet:

CAL NEFF

YOU THINK I AIN'T WORTH A DOLLAR, BUT I FEEL LIKE A MILLIONAIRE
van Queens of the Stone Age

Reden: "Wie zegt dat meisjesvaders niet af en toe hardcore kunnen zijn? Dit is een geweldig nummer voor de warming-up of een training, zozeer zelfs dat ik er een eigen fartleksessie van heb gemaakt op het ritme van de muziek. Zet het nummer op herhalen en je krijgt een intervaltraining die er zo uitziet: 35 seconden gemakkelijk, 25 seconden versnelling opbouwen, 90 seconden hard, 3 seconden afbouwend herstel, 30 seconden bonus harde finish. Ik hou ervan om keihard te lopen op dit nummer en ik stel me voor dat ik race, als in een echte race, als een gevecht dat ik moet winnen. Die drie seconden afbouwen voordat je gas geeft voor de winnende eindspurt is erg leuk. Doe een paar herhalingen of ga ervoor in een workout van 20 minuten. Je kunt dit nummer en mijn eigen trainingsafspeellijst vinden op Spotify onder de naam "Hardloop Endurance"."


Atleet:

GAÊL GEFFROY

THE FINAL COUNTDOWN
van Europe

Reden: "Het geeft me een boost en het is geweldig voor een zware lactische training of aan het begin van een race."


Atleet:

UGO FERRARI

RASPUTIN
van Boney M

Reden: Het ritme is pakkend en uitzinnig, met ouderwetse percussie, er is een joie de vivre; de zanger is 'bezield'. Het is echt muziek waarvan ik ga glimlachen en dansen, zelfs in de regen! Ideaal tijdens een lange run of tussen twee intervallen om mijn gedachten af te leiden van het fysieke lijden en om hard te blijven trainen met een glimlach!"


Atleet:

GEDIMINAS GRINIUS

NO OTHERS
van Golden Parazyth

Reden: "Het vertegenwoordigt mijn karakter: de perfecte balans tussen interne rust en externe energie."


Atleet:

LUCAS NANCHEN

HEAD SHOULDERS KNEES & TOES
van Ofenbach & Quarterhead f. Norma Jean Martine

Reden: Dit is mijn favoriete nummer omdat het heel motiverend is, van het begin tot het einde. Het is perfect voor splittrainingen, vooral als je in het 'moeilijke' gedeelte zit. Maar als ik een duursessie doe, geef ik de voorkeur aan rustigere muziek zoals Dance Monkey by Tones and I. eze laatste maakt dat je de natuur om je heen waardeert en geniet (vooral tijdens het hardlopen)."


Atleet:

AUBIN FERRARI

RUN BOY RUN
van Woodkid

Reden: "Voor mij is Run Boy Run van Woodkid hét hardloopnummer. Ik hoorde het onlangs bij een evenement en ik moet toegeven dat je goed kunt trainen op dit ritme! Sommige stukken van het nummer zorgen ervoor dat ik 2-3 km/u harder ga lopen :)"

Ondersteuning
Back to top